Inzell 2018

Door Jilldau en Jessica

Zaterdag 20 oktober zijn we met een klein ploegje afgereisd naar Inzell. Dit jaar bestond de ploeg uit 2 neo-senioren, 6 junioren en 4 pupillen, inclusief alle meereizende ouders. Trainers voor dit jaar waren Jilldau Tjalma en Jessica Jager. Zondag stond de eerste training op het programma. Wij begonnen met sprintjes bij de berg omhoog wat gelegen is achter de Max Aicher Arena. Die middag vond tevens de eerste ijstraining plaats.

Maandag was de planning bijna identiek aan die van zondag. Bovendien was er geregeld dat de nieuwe clubkleding in Inzell zou worden bezorgd, zodat de leden hier ook gebruik konden maken van hun nieuwe wedstrijd pakken en overkleding. Deze zijn in goede orde aangekomen en dat was voor de kinderen uiteraard een mooie toevoeging. ’s Avonds gingen we ook nog met zijn allen naar het overdekte zwembad, waar we 2 uurtjes zoet waren in het water. Ook Jaron, die helaas zijn pols kort geleden had gebroken, kon zich uitleven in het zwembad, aangezien hij ‘zwemgips’ had gekregen.

Dinsdag was een rustdag waarop iedereen zijn eigen gang kon gaan en de gelegenheid had om de verdere omgeving te ontdekken. Door menig familie werd er geshopt, of werd er een cultureel uitstapje gemaakt.

Woensdag vond er alleen een wedstrijdvoorbereiding op het ijs plaats, omdat om 17.00 uur het Atje Keulen Deelstra toernooi, dit jaar voor de 25e keer, van start zou gaan. Tijdens deze wedstrijd zijn er door onze rijders in totaal 11 persoonlijke records gereden! Hier zijn wij als trainers natuurlijk erg trots op. Hoe ervaren sommige van onze rijders ook zijn, toch kan het nog wel eens voor komen dat een B-junior in de verkeerde baan start. Dit moest helaas Roos overkomen.

Donderdag stond in het teken van sprinten. De ochtend begon met een sprint- en reactietraining, waarbij ook de ouders zich aan een sprintje waagden. Dit wekt natuurlijk bij de pupillen de nodige strijdlust op. Eveneens vond er ’s middags een sprinttraining op het ijs plaats. ’s Avonds was er voor de liefhebbers de mogelijkheid om deel te nemen aan de supersprint: 100, 300 en 500m. Helaas verliep ook deze avond het verschijnen aan de start voor de Eemsmonders niet geheel vlekkeloos. Jochem stond klaar in wedstrijdpak, met schaatsen aan en het juiste bandje om. Echter stond hij niet aan de startlijn, en vertrok zijn tegenstander zonder hem. Hierop zei Jochem: “ach ja, jammer”. Toch bleek hij van deze blunder geleerd te hebben, toen hij vervolgens op de 300 meter met een persoonlijk record over de eindstreep kwam.

Vrijdag ochtend hebben we de prijzen die tijdens de wedstrijd waren binnengesleept, mogen ophalen. Voor S.T.V. Eemsmond waren er 4 medailles: goud voor Marinda, zilver voor Daan en Jaron en brons voor Tim. Vervolgens begonnen wij aan de afsluitende duurloop om de Falkensteinberg: 7.2 km in totaal. Ondanks de vermoeidheid heeft iedereen de tocht uitgelopen en zat er bij de meesten zelfs nog een eindsprint in. Ook Jos en Bonnie waagden zich hardlopend en wandelend aan het rondje. ’s Middags stond helaas al weer de laatste ijstraining op het programma. Sommige leden wilden dan ook extra lang genieten van de laatste rondjes op het ijs van Inzell.

Na deze fanatieke trainingsweek is er zoals ieder jaar weer afgesloten met een pizza bij pizzeria Massimo en een ijsje bij de plaatselijke ijssalon. Helaas bleek bij aankomst dat niet alle smaken meer op voorraad waren. Dit tot grote teleurstelling van Simon, die de hele week nog geen ijsje had gegeten, en vanavond graag drie bolletjes vanille ijs wilde met een beetje slagroom. Dit bleek te veel gevraagd, waarop Simon besloot helemaal geen ijs meer te nemen…

Zaterdag 27 oktober zijn alle leden weer naar huis vertrokken. Het was weer een mooie trainingsweek met goede inzet van alle deelnemers en ouders.

Zie voor foto’s op fotoalbum: Inzell 2018 of filmpjes op filmpjes Inzell 2018.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *