Mass start voor junioren B en C

Met ingang van het seizoen 2019-2020 worden er bij de Regio Noord/Oost competitie Mass Start wedstrijden georganiseerd voor junioren C2, C1, B2 en B1, voorafgaand aan de overige wedstrijden.

Zo wordt het voor de junioren categorie makkelijker en aantrekkelijker om met het marathon gebeuren kennis te maken. Voor deze wedstrijden zal het Mass Start reglement van de KNSB van toepassing zijn. De wedstrijden zijn dus 16 ronden lang.

Verder wordt er gereden in 2 snelheidsgroepen (A en B). Rijders kiezen zelf een groep maar de GTC behorende bij de betreffende organisatie kan vervolgens wel voor een promotie kiezen naar de snelle groep. Dames en Heren rijden door elkaar, bij de indeling in groep A en B gaat het alleen om het niveau. Er zal voor deze wedstrijden-cyclus geen klassement opgemaakt worden. Wel is er natuurlijk een dag-klassement met huldiging van de nummers 1,2 en 3. Caps worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Een transponder is niet verplicht.

Inschrijfgeld € 5,-. gepast aan de baan te voldoen. Nadere informatie zoals o.a. wedstrijdkalender is te vinden op de site:http://www.marathonschaatsenregiono.nl/

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.