Nieuwsbrief STV Eemsmond

Beste mensen,

De r is weer in de maand en dus is het tijd om weer aan de winter en aan schaatsen op (kunst)ijs te denken. Graag willen we jullie infomeren over het komende schaatsseizoen, maar eerst even een korte terugblik.

Een terugblik

In maart kwam er een abrupt einde aan het schaatsseizoen 2019/2020 door de uitbraak van het corona-virus. Dat b犀利士 etekende onder meer dat onze geplande clubkampioenschappen niet zijn verreden. Hopelijk is dat in het nieuwe schaatsseizoen wel mogelijk. We hebben in ieder geval de datum 27 februari 2021 daarvoor in de schaatskalender gereserveerd.

Na een gedwongen pauze van een aantal weken is het gelukkig wel mogelijk geweest om deze zomer gebruik te maken van de vernieuwde skeelerbaan in Ten Boer. Naast de droogtraining op de woensdag is het goed om te zien dat daar – onder leiding van onze trainers – goed gebruik van is gemaakt door onze jeugdleden. Het zomerkamp dat elk jaar voor de jeugd wordt georganiseerd, hebben we helaas moeten afzeggen. Ook de droogtrainingen voor de senior-recreanten op Ekenstein zijn deze zomer niet doorgegaan.

Door het bestuur is in een nieuwe samenstelling al een aantal keren (video)vergaderd. Waar nodig zijn daarbij de trainers betrokken geweest. Het huidige bestuur bestaat uit: Piet Manning (voorzitter), Harold Groenewold (secretaris) Eric Drenth (communicatie)  en Ellen Dallinga (lid). De lopende financiële zaken worden nog afgehandeld door Edward Stulp, die op de afgelopen ledenvergadering als voorzitter afscheid heeft genomen. Hij zal binnenkort ook weer de nota’s voor het lidmaatschap 2020/2021 de deur uitdoen.

Het bestuur heeft onze vereniging onder andere vertegenwoordigd bij de gesprekken over de wedstrijd- en trainingskalender voor het komend seizoen, het meerjarenbeleid van het gewest Groningen/Drenthe en – zeker niet onbelangrijk – bij de ontwikkeling van de toekomstplannen op en rond Kardinge. En een paar leden van onze vereniging nemen 19 september aanstaande deel aan de World Cleanup Day in het Eemshavengebied.

Dan het komende schaatsseizoen.

Inmiddels hebben van Kardinge bericht ontvangen dat de 400-meterbaan en in de ijshockeyhal 10 oktober aanstaande weer wordt geopend. Er kan weer worden geschaatst!Uiteraard wordt in deze coronaperiode aan alle schaatsverenigingen gevraagd om zich aan regels te houden en een registratie bij te houden wie wanneer op het ijs is. Volgende week sturen wij via de mail informatie over het komend schaatsseizoen, de regels en het verzoek om ons te laten weten op welk tijdstip door jou wordt geschaatst.

Waar nodig zijn door ons inmiddels de voorbereidingen voor het seizoen opgestart.

·         Zo is de oproep voor het bestellen van een baankaart door belanghebbenden onlangs per e-mail naar jullie toegezonden en zijn de baankaarten inmiddels besteld;

·         hebben mensen zich kunnen aanmelden voor een trainingsweek in de herstvakantie in Inzell;

·         is het jaarlijks door ons georganiseerde Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) gepland op 23 januari 2021, waarbij de NPT- en de Sponsorcommissie weer zijn begonnen met voorbereidingen; en

·         is ons jaarlijkse clubkampioenschap gepland op 27 februari 2021.

Zeven jeugdleden van STV Eemsmond zijn geselecteerd voor de selectie Stichting Topschaatsen Drenthe en Groningen. Een felicitatie waard aan de rijders, maar ook aan onze trainers die voor een voortreffelijke opleiding hebben gezorgd!

Tot zover deze nieuwsbrief van de zijde van het bestuur. We hopen elkaar straks in goede gezondheid op het ijs te zien.

Namens het bestuur,

Piet Manning, voorzitter STV Eemsmond

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.