Uitslagen en foto’s van de 28ste Nederlands Pupillentoernooi 2023

De uitslagen van de Nederlandse Pupillentoernooi 2023 staan onder: het kopje NPT en dan Uitslagen NPT.

De foto’s van de Nederlandse Pupillentoernooi 2023 staan onder: het kopje NPT en dan Foto’s NPT.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Foto’s uit de jaren 70-tig van STV Eemsmond

De foto’s staan ook onder het kopje fotoalbum. Zie oude doos.

Als er iemand is die wil reageren op de foto’s dan kunt u een mail sturen naar : 

makkie1949@hotmail.com

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Schaatslessen bij STV Eemsmond.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Vooraankondiging ALV STV Eemsmond 25/11 a.s.

Besten,
Bij de vorige ALV heeft het bestuur begrepen dat niet iedereen op tijd op de hoogte was van een geplande Algemene Ledenvergadering STV Eemsmond.Daarom alvast deze vooraankondiging, zodat iedereen dit tijdstip alvast in de agenda kan noteren.
De komende ALV is gepland op vrijdagavond 25 november a.s. om 20.00 uur in Kardinge.Een uitnodiging volgt uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de ALV.Ik hoop jullie vooralsnog voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,Harold GroenewoldSecretaris STV Eemsmond

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Marathon Testwedstrijd op woensdag 19 oktober voor licentiehouders en recreanten

Na 2 jaar onzekerheid i.v.m. de Corona-crisis, doemt nu de energiecrisis op. Voor zover wij nu weten hoeft dit voor ons het komend seizoen geen gevolgen te hebben, maar je weet maar nooit wat de overheid nog in petto heeft. 

Daarom geniet van het schaatsen zolang als het kan.

Starttijden woensdag 19 oktober:

18:15 uur Groep 1, 45 ronden, gemiddelde snelheid 34 sec. per ronde

18:45 uur Groep 2, 40 ronden, gemiddelde snelheid 38 sec. per ronde

19:15 uur Groep 3, 35 ronden, gemiddelde snelheid 42 sec. per ronde

Wil je als recreant proberen of de marathon iets voor jou is, dan is dit de gelegenheid. Recreanten kunnen zich ook inschrijven voor de Oosterhavenbokaal-competitie (meer informatie staat hier).

Deelname is gratis. Helm, handschoenen en scheenbeschermers zijn verplicht (eventueel in bruikleen)

Voor de genummerde helmcap moet € 10,00 borg worden betaald. Bij het inleveren van de helmcap wordt dit terugbetaald.

Inschrijving voor deze wedstrijd kan tot maandag 17 oktober 23:59 uur via dit formulier in de agenda op de website. Inschrijven op de dag van de wedstrijd is beperkt mogelijk tot uiterlijk een kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

De GTC Marathonschaatsen KNSB Gewesten Drenthe en Groningen

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Schaatsvereniging STV Eemsmond viert 50-jarig jubileum

UITHUIZERMEEDEN – Schaatsvereniging STV Eemsmond is opgericht in 1971. Natuurlijk wilde de vereniging het afgelopen jaar uitgebreid aandacht besteden aan dit 50-jarig jubileum, maar de coronacrisis gooide behoorlijk roet in het eten. Toch is het niet helemaal onopgemerkt voorbij gegaan….

Door Harold Groenewold

Echt waar, de schaatsvereniging STV Eemsmond bestaat al weer 50 jaar. Net als alle verenigingen heeft ook STV Eemsmond de nodige ups en downs gekend, maar anno 2022 staat de vereniging nog steeds als een huis. Met diverse acties is het de vereniging weer gelukt om nieuwe jonge leden enthousiast te krijgen voor het schaatsen en prijst de vereniging zich gelukkig met een enthousiaste en stabiele groep vrijwilligers.

Die stabiliteit en betrokkenheid is ook terug te zien in het feit dat één van onze vrijwilligers vanaf de oprichting bij de vereniging betrokken was. Het betreft onze meest ervaren trainer Kees de Wilde uit Siddeburen, die al 50 jaar de schaatstrainingen verzorgd van de allerjongsten. Dit mocht de vereniging natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens de Algemene ledenvergadering werden Kees en zijn vrouw bedankt en in het zonnetje gezet.

Kees de Wilde ontvangt een oorkonde en een glazen gegrafeerd beeldje met het logo van STV Eemsmond

Ook tijdens de clubkampioenschappen werd Kees de Wilde door enkele jongere schaatsleden bedankt voor zijn inzet voor de vereniging.

Kees de Wilde wordt bedankt door enkele jonge leden van STV Eemsmond

De vereniging, en vele jonge en ook oudere schaatsers zijn Kees (en uiteraard zijn vrouw) veel dank verschuldigd voor alle tijd, energie en geduld die hij heeft besteed aan de eerste stappen op het ijs en het aanleren van de beginselen van het schaatsen.

Toekomst STV Eemsmond

Bij het grote publiek is het niet echt bekend dat op ijsbanen zoals Kardinge Groningen meerdere schaatsverenigingen actief zijn, waarbij wekelijks schaatsles wordt gegeven aan jong en oud. Zo verzorgt STV Eemsmond al 50 jaar van oktober tot en met maart op diverse dagen wekelijks de schaatslessen van veel recreanten en kinderen vanuit de gehele provincie Groningen.

Ervaren trainers zorgen ervoor dat kinderen van jongs af aan kunnen doorgroeien in hun ontwikkeling. Het is natuurlijk vooral de bedoeling dat kinderen plezier hebben in de sport, maar het is daarnaast belangrijk dat kinderen met talent de mogelijkheid krijgen -wanneer ze dat willen-  door te groeien naar een hoger niveau.

STV Eemsmond heeft diverse acties op korte en lange termijn opgezet, in de hoop de schaatssport meer bekendheid te geven. Zo heeft STV Eemsmond een grootscheepse actie bij de basisscholen in de gehele provincie Groningen uitgezet en hoopt de vereniging ook op de lange termijn kinderen te kunnen interesseren via bijvoorbeeld open dagen.

“Kinderen weten goed de weg te vinden naar de sporten in hun eigen dorp of stad zoals voetbal en volleybal. Dat ook voor de schaats- en skeelersport kan worden gekozen, is bij veel kinderen minder bekend. Daar komt bij dat – in tegenstelling tot de stad Groningen – ouders van het platteland er ook wel wat meer voor over moeten hebben om hun kinderen elke week naar de ijsbaan in Groningen te brengen”, aldus de secretaris Groenewold van schaatsvereniging STV Eemsmond. “Uit de reacties van ouders maak ik echter op dat het zeer de moeite waard is. De kinderen voelen zich thuis bij de vereniging, en de sfeer op en om het ijs is natuurlijk geweldig.”

Nu is STV Eemsmond in de schaatswereld van Nederland overigens geen onbekende schaatsvereniging. Bij de meeste landelijke clubs staat deze vereniging jaarlijks al vroeg op de kalender. STV Eemsmond organiseert namelijk al sinds jaar en dag het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) dat door de schaatswereld wordt gezien als het officieuze Nederlands kampioenschap voor pupillen, waarbij de beste 168 schaatspupillen van Nederland strijden om de eer.

Vele van de nu Olympische schaatsers hebben hun basis voor hun succes gelegd tijdens het Nederlands Pupillen Toernooi. Zo won Margot Boer het toernooi drie keer op rij en eindigde Koen Verweij meerdere malen in de prijzen, maar ook rijders die tijdens het NPT niet in de prijzen vielen zijn later toch zeer ver gekomen. Voorbeelden hiervan zijn Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Lotte van Beek, Ireen Wüst, en ook huidige opkomende talenten als Joep Wennemars.

STV Eemsmond doet er alles aan om de kinderen een leuke sporttijd te bezorgen. Na het schaatsseizoen, dat loopt vanaf oktober tot en met maart, biedt de club zomertrainingen aan in de provincie. Vooral de skeelertrainingen op de skeelerbaan en hardlooptrainingen in het hart van de provincie zijn erg in trek. Naast het jaarlijkse zomerkamp en een trainingsweek in Inzell worden allerlei extra sportieve en gezellige uitjes georganiseerd. Uiteraard zij alle activiteiten terug te vinden op de website van de vereniging. Kortom, een gezonde basis voor nog eens 50 jaar STV Eemsmond. De vereniging ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Foto’s NPT 2022

De foto’s die gemaakt zijn door Hanneke staan onder het kopje “Foto’s NPT”.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Kom schaatsen bij STV Eemsmond.

STV eemsmond organiseert voor 15 euro 3 proeftrainingen, zodat jij kunt kijken of schaatsen iets voor jou is!

Zie onderstaande foto’s.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Rabo ClubSupport

Afgelopen jaar hebben we meegedaan aan  de Rabo ClubSupport. Dit heeft ons als vereniging een bedrag van €178,15 opgeleverd. In 2021 stelt Rabobank Groninger Land (samenvoeging van Rabobank Zuid en Oost Groningen en Rabobank Noord-Groningen) weer een bedrag beschikbaar voor de Rabo ClubSupport.

Om te zorgen dat we weer zo’n mooi bedrag als afgelopen jaar krijgen hebben we uw stem nodig.

De inschrijving is van 6 tot 27 september van 2021. Vanaf 4 oktober tot 25 oktober kun jij als lid van de Rabobank jouw stem uitbrengen.  De finale en uitreikingen Rabo ClubSupport is in november.

Wat is Rabo ClubSupport?

Jaarlijks vindt Rabo ClubSupport plaats. Een initiatief waarbij lokale banken coöperatief dividend investeren in de lokale samenleving via verenigingen en stichtingen in hun werkgebied op basis van een stemming door de Rabobank-leden. Rabo ClubSupport geeft landelijke aandacht aan deze mooie initiatieven bij verenigingen en stichtingen. Zo versterken we de lokale samenleving.

Het is trouwens alleen mogelijk dat klanten van Rabobank Groninger Land hun stem mogen uitbrengen op onze vereniging. Als klant kun je lid worden van jouw lokale Rabobank. Als lid kun je onder andere meebeslissen met jouw bank, ontvang je het ledenmagazine Dichterbij en profiteer je van lokale en landelijke ledenaanbiedingen. U kunt het lidmaatschap aanvragen via de website van de Rabobank. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Met hartelijke groet,

Het Bestuur

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Nieuwsbrief maart 2021

Beste leden STV Eemsmond,

Graag willen we jullie met deze nieuwsbrief informeren over het reilen en zeilen bij STV Eemsmond. In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan de volgende onderwerpen:

  1. Terugblik
  2. Vooruitblik
  3. Financiën
  4. ALV
  5. Jubileumjaar STV Eemsmond

We hopen met deze brief jullie goed en voldoende te informeren.

Terugblik

Het afgelopen schaatsseizoen werd vol goede moed begonnen met nemen van allerlei maatregelen, zodat er – met aan regels gebonden versoepelingen in aantocht – weer geschaatst kon worden. Veel vrijwilligers hebben van alles gedaan om de gang naar Kardinge zo soepel en zo veilig mogelijk te laten verlopen. Een registratietool voor alle schaatsdeelnemers, het verzamelen van alle groepsgegevens voor de trainers, afstemming tussen schaatsverenigingen, Kardinge en de KNSB Gewest Groningen/Drenthe, het uitwerken van begrijpelijke protocollen, het organiseren van looprichtingen in de ijshal, enzovoorts, enzovoorts.

Hoewel we (vooral met de jongeren) even het ijs en het schaatsen hebben mogen proeven, kunnen we achteraf constateren dat het schaatsseizoen als verloren beschouwd kan worden. Dat het schaatsen nog steeds erg leeft, hebben we in februari nog even mogen ervaren. Velen hebben nog een paar dagen van het natuurijs kunnen genieten. En nu …?….

Vooruitblik

In deze roerige tijden vooruitkijken en proberen te voorspellen wat de toekomst brengt, is helaas niet mogelijk. Wel kunnen we in ieder geval proberen mee te bewegen met de mogelijkheden die er wèl zijn.

Vooral voor onze jongeren is dit goed mogelijk dankzij onze zeer gewaardeerde en enthousiaste trainers, die steeds nieuwe initiatieven weten te ontplooien. Zo zijn onze jongeren tot en met 17 jaar – door het ontbreken van ijs – in februari weer begonnen met droog-trainingen op het buitenterrein van Kardinge. En we kunnen met 100% zekerheid vaststellen dat zij hier allemaal met volle teugen van genieten. Wat hebben ze dit gemist…… En met de laatste versoepeling – die sporten tot en met 26 jaar mogelijk maakt – is besloten om in plaats van half mei, per 2 april aanstaande te beginnen met de zomertrainingen, zodat ook onze junioren weer kunnen sporten. Hopelijk laat de zon toe dat we weer veel kunnen skeeleren op de skeelerbaan in Ten Boer.

De laatste berichten rond vaccinatie zijn hoopvol. Als vereniging zullen wij ons in ieder geval de komende zomermaanden voorbereiden op een (al dan niet met vaccinatiebewijs) ‘zo normaal mogelijk’ schaatsseizoen per half oktober 2021.

Financiën

Helaas is door onvoorziene omstandigheden in het verleden onze financiële administratie wat in het slop geraakt. Het afgelopen jaar heeft onze oud-voorzitter Edward Stulp dit voor ons opgepakt, tot en met 31 december jongstleden alle lopende betalingen afgehandeld en de administratie ondergebracht in een nieuw systeem. Op dit moment vindt de overdracht van de gegevens plaats naar onze nieuwe penningmeester Carolien Kruiger. Hoewel de administratie nu erg is verbeterd, waarvoor grote dank aan Edward Stulp, moet nog een controle en opschoning van het bestand plaatsvinden, waardoor de facturen van dit jaar nog niet naar onze leden zijn gestuurd. Daar komt bij dat de KNSB Gewest Groningen/Drenthe (mede op ons verzoek) de ijshuur bij Kardinge op tijd heeft opgezegd en wij afgelopen week eindelijk bericht hebben ontvangen dat de gemeente Groningen de ijshuur niet in rekening zal brengen, waardoor de baankaarten geheel of gedeeltelijk niet hoeven worden te betaald. De afwikkeling hiervan vindt plaats in maart (zie bijlage 1). Ten slotte heeft het bestuur besloten om dit jaar niet het normale tarief, maar in plaats daarvan de helft van de contributie in rekening te brengen. Daarmee kunnen we de contributie die wij moeten afdragen aan de KNSB betalen.

Wanneer we deze zaken (controle en opschoning, verrekening baankaarten en aangepaste contributie) in het systeem hebben aangepast, zal onze nieuwe penningmeester de facturen via de mail naar jullie sturen. Van de gelegenheid gebruik makend, hierbij het verzoek om na ontvangst van de factuur, het gefactureerde bedrag zo snel mogelijk over te maken. Zie verder p.s. onderaan deze mail. Namens de vereniging alvast grote dank.

Algemene ledenvergadering (ALV)

De omstandigheden laten een fysieke bijeenkomst helaas niet toe. Omdat er niet zoveel is te bespreken en wij tevens voor de zomer de financiële administratie verder op orde hopen te krijgen, ligt het voor de hand om de ALV uit te stellen tot (hopelijk) betere tijden, waarbij een fysieke bijeenkomst weer mogelijk is. Daarom heeft het bestuur besloten om per november 2021 de normale jaarlijkse ALV-cyclus weer op te pakken. Wij gaan ervan uit dat alle leden zich hier in kunnen vinden.

Jubileumjaar STV Eemsmond

Niet iedereen zal dit zo op zijn of haar netvlies hebben, en natuurlijk hadden wij dit liever onder andere omstandigheden gevierd, maar het is toch echt waar dat onze vereniging dit jaar 50 jaar bestaat. Ook al zijn de omstandigheden er niet naar, toch willen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zullen hier in ieder geval een mooi persbericht over laten verschijnen. Het bestuur bezint zich nog op wat we verder zouden kunnen doen, maar roept ook jullie op om mee te denken. Graag ontvangen wij ideeën en suggesties via een reply op deze mail in onze mailbox.

Tot slot hopen wij natuurlijk net als jullie op betere tijden, waarbij ook weer normaal gesport kan worden. Zoals eerder in dit bericht vermeld, starten wij de zomertrainingen per 2 april a.s. Zodra de ouderen onder ons weer kunnen gaan (zomer)trainen, sturen wij een bericht via de mail.

Voor nu, blijf gezond en betrokken bij onze mooie vereniging, en hopelijk snel tot ziens!

Hartelijke groet,

Namens het bestuur

Piet Manning(Voorzitter)

p.s.: Op orde brengen financiën. In bovenstaande nieuwsbrief hebben we uitgelegd wat er gaande is, waarbij we eindigen met de zin: “Wanneer we deze zaken (controle en opschoning, verrekening baankaarten en aangepaste contributie) in het systeem hebben aangepast, zal onze nieuwe penningmeester de facturen via de mail naar jullie sturen.”

Wij versturen de facturen – net als deze nieuwsbrief – via de mail naar je toe. Omdat wij de administratie echt goed in het nieuwe systeem willen krijgen en Carolien een goede start als penningmeester willen meegeven, willen wij jou vragen om de factuur goed te controleren en eventuele wijzigingen (zoals bijvoorbeeld adresgegevens) via de mail naar haar terug te sturen.

Verder is er nog een aantal openstaande facturen van vóór dit seizoen, die overigens in het verleden ook via de mail naar alle leden zijn verstuurd. Wanneer dat op jou van toepassing is, is het bestuur voornemens om voor de zomer contact op te nemen om dit verder te bespreken en hierover afspraken te maken.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen