Persberichten

Beste Nederlandse schaatspupillen strijden voor de 25e keer om titels in Kardinge 

GRONINGEN – Op zaterdag 19 januari 2019 organiseert STV Eemsmond voor de 25e keer het Nederlands pupillen toernooi. Tijdens dit schaatstoernooi zullen de beste pupillen uit geheel Nederland strijden om de titels. Schaatscoryfee Margot Boer is eregast en zal de prijzen uitreiken.

Het NPT is het enige landelijke toernooi tussen de beste/sterkste pupillen (10 tm 13 jarigen) uit heel Nederland. Dit toernooi is in schaatsend Nederland gaan leven als het officieus Nederlands Kampioenschap voor de pupillen C t/m A. In 2009 ontving STV Eemsmond voor dit toernooi de Van Helomaprijs, een onderscheiding voor een organisatie of vereniging die zich op bijzondere wijze voor de schaatssport heeft ingezet en die slechts aan 5 verenigingen is toegekend.

Tussen de deelnemers zal veel toekomstig schaatstalent rond rijden. Zo won Margot Boer het toernooi vier keer op rij, Kai Verbij won 2 keer, ook Thomas Krol won 1 keer het NPT en Koen Verwey stond 3 keer op het podium. Vele toppers van nu die wel hebben deelgenomen maar niet in prijzen vielen zijn o.a. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Ireen Wüst.  Geen wonder dat dit toernooi wordt gezien als het belangrijkste schaatstoernooi voor jonge talenten uit Nederland.

De wedstrijd staat garant voor spektakel. Met 168 deelnemers zal er ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld aanwezig zijn. Jaarlijks worden er vele persoonlijke records en zelfs baanrecords verbroken. Al deze deelnemers nemen natuurlijk familie mee en samen met de DJ gaat het ook dit jaar weer een drukke en gezellige wedstrijd worden.

De spanning stijgt inmiddels onder de deelnemers, de geselecteerden zijn inmiddels bekend. Wie zal er dit jaar strijden om de titel? De wedstrijd zal plaats vinden in Sportcentrum Kardinge. De jongste pupillen zullen van start gaan om 14.00 en de wedstrijd is afgelopen rond 19.30. De organiserende vereniging de STV Eemsmond is zeer verheugd dat Margot Boer als eregast aanwezig is en de eindprijzen zal uitreiken. Margot is o.a. meervoudig Nederlands kampioen sprint en winnaar van 2 bronzen plakken op de olympische spelen van 2014. Voor meer informatie zie: www.stveemsmond.nl


Schaatsvereniging STV Eemsmond naar Inzell, 20 oktober 2018

UITHUIZERMEEDEN – Schaatsvereniging STV Eemsmond heeft in Inzell een succesvolle trainingsweek achter de rug, waarbij enkele medailles in de wacht zijn gesleept tijdens het jaarlijkse Atje Keulen Deelstra schaatstoernooi die voor de 25 ste keer op de prachtige ijsbaan in Inzell werd georganiseerd.

Door Harold Groenewold, Uithuizermeeden

Elk jaar wordt in de herfstvakantie het Atje Keulen Deelstra schaatstoernooi georganiseerd op de ijsbaan van Inzell (Max Aicher Arena). Dit jaar al weer voor de 25e keer. Schaatsvereniging STV Eemsmond wordt ieder jaar uitgenodigd om deel te nemen aan deze wedstrijd, waarbij de vereniging ook een eigen trainingsweek in Inzell organiseert om deze wedstrijd heen. Met name voor de jeugd (pupillen en junioren) is dit een prachtige start van het schaatsseizoen. De ijsbaan is erg geliefd bij (Nederlandse) schaatsers als trainingslocatie. Vooral in de zomermaanden, maar ook op trainingskampen tussen de wedstrijden door, trekken schaatsers massaal naar Inzell om te trainen en proefwedstrijden te rijden. De ijsbaan van Inzell is zo populair om de uitstekende faciliteiten, de rustgevende en schitterende omgeving en de hoogte van bijna 700 meter. Zaterdag 20 oktober jongstleden vertrokken een aantal pupillen en junioren van STV Eemsmond naar Inzell voor deze jaarlijkse trainingsweek. De trainingen werden dit jaar verzorgd door de ervaren trainers Jilldau Tjalma en Jessica Jager. De hele week werden ’s morgens buitentrainingen en ’s middags schaatstrainingen afgewerkt, waarbij de woensdag geheel in het teken stond van de schaatswedstrijd. Ook dit jaar werd door STV Eemsmond weer enkele medailles binnengehaald. Marinda de Vries uit Wagenborgen wist een gouden medaille in de wacht te slepen, en de gebroeders Ridder (Jaron, Tim en Daan) uit Eelderwolde een bronzen en twee zilveren medailles. In totaal werden door de STV Eemsmonders maar liefst 11 persoonlijke records gereden. Een fantastische prestatie, waarbij schaatsvereniging STV Eemsmond terugkijkt op een prachtige en succesvolle trainingsweek in Inzell.

Overigens organiseert STV Eemsmond zelf jaarlijks ook een zeer bekende schaatswedstrijd: het Nederlands Pupillentoernooi (NPT). En ook dit toernooi wordt 19 januari 2019 voor de 25e keer georganiseerd op de ijsbaan van Kardinge in Groningen. Dit toernooi wordt gezien als een officieus Nederlands kampioenschap voor pupillen in Nederland. Het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) is inmiddels een begrip in de schaatswereld. Vele van de nu Olympische schaatsers hebben hun basis voor hun succes gelegd tijdens het Nederlands Pupillen Toernooi. Zo won Margot Boer het toernooi drie keer op rij en eindigde Koen Verweij meerdere malen in de prijzen, maar ook rijders die tijdens het NPT niet in de prijzen vielen zijn later toch ver gekomen. Voorbeelden hiervan zijn Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Lotte van Beek en Ireen Wüst.

Schaatspupillen uit heel Nederland zien het als een uitdaging om voor dit toernooi te worden geselecteerd. In die zin is het NPT een enorme stimulans voor onze schaatsjeugd om de prestaties te verbeteren en het zet het noorden van Nederland sportief gezien goed op de kaart. Hoewel het evenement met een 1200 bezoekers in Kardinge en een 1400 volgers via de webcam slechts één dag per jaar plaatsvindt, heeft het toernooi het hele jaar de aandacht van alle talentvolle schaatspupillen en daardoor ook van de bijbehorende verenigingen, coaches, en naaste schaatsliefhebbers. Het is zeg maar de eerste datum die in de agenda wordt genoteerd, zodra de KNSB de schaatskalenders publiceert. Uiteraard is iedereen zaterdagmiddag 19 januari 2019 van harte welkom in Kardinge om een dergelijk schaatsevenement eens van dichtbij mee te maken.


Oog TV

Nederlands Pupillen Toernooi schaatsen op Kardinge


iSkate adopteert Nationaal Pupillentoernooi

GRONINGEN, 24 oktober 2014

iSkate adopteert het Nederlands pupillentoernooi (NPT). Het NPT is het enige landelijke toernooi waar de sterkste pupillenschaatsers het tegen elkaar opnemen en staat te boek als het officieuze NK voor rijders van 11 tot en met 14 jaar.

Afgelopen seizoen werd het NPT voor de twintigste keer gehouden. Om ervoor te zorgen dat er ook een 21ste editie komt, heeft iSkate zich aan het toernooi verbonden. iSkate is in 2010 opgericht om schaatsers ondersteuning voor de hele loopbaan te bieden, van junior tot wereldtopper. De schaatsopleiding van iSkate en de gewesten Groningen en Drenthe is dit seizoen door de KNSB gecertificeerd als Regionaal Talentencentrum (RTC) voor Noord-Nederland.
Het pupillentoernooi op Kardinge, de thuisbaan van de schaatsacademie van iSkate, sluit goed aan bij het werk van de schaatskoepel. “Een goede schaatsopleiding, gecombineerd met onderwijs, is een van de pijlers van iSkate. Het Nederlands pupillentoernooi past daarbij, vandaar dat wij ons over de wedstrijd hebben ontfermd”, zegt Yuri Solinger, oprichter van iSkate.
Via de opleiding van iSkate kunnen de schaatsers zich ontwikkelen tot rijders van de developmentteams en het vlaggenschip, de sprintploeg Team beslist.nl. Naast Team beslist.nl herbergt iSkate het vrouwenteam van AfterPay, het developmentteam van beslist.nl, het APPM developmentteam, het International developmentteam, de marathonploeg Okkinga Communicatie en de APPM Schaatsacademie.

iSkate bundelt kennis, financiën, organisatie en onderwijs en biedt daarmee de beste opleidingsmogelijkheden voor jonge langebaanschaatsers, shorttrackers en skeeleraars.

Het 21ste NPT staat voor zaterdag 24 januari 2015 in Groningen op het programma.


 
15 januari 2014

Beste schaatspupillen strijden op 20e nationaal pupillentoernooi

GRONINGEN – Verheugd zijn wij u te kunnen melden dat STV Eemsmond op 25 januari  voor de 20e keer het Nederlands Pupillen Toernooi organiseert. Tijdens dit toernooi zullen de beste pupillen uit geheel Nederland het ijs van Kardinge betreden om te strijden voor de verschillende Nederlandse titels. 

Het NPT is het enige landelijke toernooi tussen de beste pupillen uit heel Nederland. Dit toernooi is in schaatsend Nederland gaan leven als het officieus Nederlands Kampioenschap voor de  pupillen A t/m C. In 2009 ontving STV Eemsmond voor dit toernooi de Van Helomaprijs, een onderscheiding voor een organisatie of vereniging die zich op bijzondere wijze voor de schaatssport heeft ingezet.

2014 is een bijzonder jaar, dit jaar staat in het teken van het ultieme doel van de schaatsers: De Olympische spelen. Vele van de nu Olympische schaatsers hebben hun basis voor hun succes gelegd tijdens het Nederlands Pupillen Toernooi. Zo won Margot Boer het toernooi drie keer op rij en eindigde Koen Verweij meerdere malen in de prijzen, maar ook rijders die tijdens het NPT niet in de prijzen vielen zijn later toch ver gekomen. Voorbeelden hiervan zijn Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Lotte van Beek en Ireen Wüst.
Geen wonder dat dit toernooi wordt gezien als een van de belangrijkste toernooien, zo niet het belangrijkste toernooi, voor jonge talenten uit Nederland.

De wedstrijd staat garant voor spektakel met 168 deelnemers. Ook dit jaar zal er weer een sterk deelnemersveld aanwezig zijn. Jaarlijks worden er vele persoonlijke records en zelfs baanrecords verbroken.  Al deze deelnemers nemen natuurlijk familie mee en samen met de DJ gaat het ook dit jaar weer een drukke en gezellige wedstrijd worden.

De spanning stijgt inmiddels onder de deelnemers, de geselecteerden zijn inmiddels bekend. Wie zal er dit jaar strijden om de titel? De wedstrijd zal plaatsvinden in Sportcentrum Kardinge. De jongste pupillen zullen van start gaan om 14.00 en de wedstrijd is afgelopen rond 19.30.
Voor meer informatie zie: www.stveemsmond.nl


Loppersum, 30 januari 2011

Beste Nederlandse schaatsers en schaatsers in de leeftijd 10 t/m 13 jaar 2011 bekend .

Op zaterdag 29 januari j.l. streden de beste schaatsers en schaatsters in hun eigen categorie om kampioen van Nederland te worden op het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen. Het is de enige wedstrijd waarbij de beste pupillen in de leeftijdscategorie 10 t/m 13 jaar uit geheel Nederland hun krachten tegen elkaar kunnen meten. Voor deze kinderen is het dan ook het toernooi waar het hele jaar naar toe wordt geleefd.

Per categorie (Pupillen A, B en C) starten op uitnodiging de snelste rijders/ rijdsters van de Nederlandse ijsbanen. In totaal deden 168 deelnemers mee. Dit jaar vielen er maar liefst drie toernooirecords, twee baanrecords en 133 persoonlijke records.

De ambiance, inclusief de muzikale intermezzo’s, was prima en onder toeziend oog van het uit alle hoeken van Nederland toegestroomde publiek werd er ondanks de kou hard gereden. Chris Huizinga uit Feerwerd reed als winnaar in de categorie pupillen A een baan- en een toernooirecord op de 1000 meter in de supersnelle tijd van 1.26.05. Thomas van der Hoorn uit Ter Aard reed een baan – en toernooirecord voor pupillen C op de 300 meter van 29.35.

Jochem van Lith uit Broek in Waterland reed als pupil B een toernooirecord op de 700 meter van 1.02.61

Al met al een succesvol toernooi die om 19.00 uur afgesloten werd door de prijsuitreiking. De prijsuitreiking werd verzorgd door de directeur van de nieuwe hoofdsponsor van het toernooi: Bastiaan Busz van Total Ship Supply.

De winnaars in 2011: Pupillen C meisjes: Michelle de Jong (Rottum, 300m: 29.90, 500m: 47,61), Pupillen C jongens: Thomas van der Hoorn (Ter Aar, 300m: 29,35, 500m: 46,59), Pupillen B meisjes: Kirsten Joustra (Groningen, 500m: 46,04, 700m: 1.04.64); Pupillen B jongens: Jochem van Lith (Broek in Waterland, 500m 45,71, 700m 1.02.61); Pupillen A meisjes: Suzanne Schuiling (Tijnje, 500m: 45,70, 1000m 1.31.35); Pupillen A jongens: Chris Huizinga (Feerwerd, 500m 42.99, 1000m 1.26.05).

Zeker is dat tussen de deelnemers een toekomstig schaatstalent rijdt. Zo eindigde Margot Boer drie jaar achter elkaar als 1e en Annette Gerritsen als 3e. Maar ook rijders die tijdens het NPT niet in de prijzen vielen zijn later toch ver gekomen als schaatsers. Voorbeelden hiervan zijn Sven Kramer en Jan Blokhuijsen.

Maar liefst twee prijswinnaars uit de regio Groningen. Verder deden mee:

Selena Lamain (Groningen), Patrick Kuiper (Nieuwolda), Mathijs Kuik (’t Zandt), Kirsten Koopmans (Groningen), Tessa Oudman (Bierum), Lonneke Uneken (Veendam).

Kijk voor alle informatie over dit Total Ship Supply NPT op: www.stveemsmond.nl.

Kijk voor foto’s van het NPT 2011 op: www.NBits.nl


September 2010

Total Ship Supply nieuwe hoofdsponsor voor het Nederlands Pupillen Toernooi
STV Eemsmond is met de eigenaar Bastiaan Busz van “Total Ship Supply” overeen gekomen
dat de naam van zijn bedrijf als hoofdsponsor verbonden wordt aan het jaarlijks Nederlands
Pupillen Toernooi.
Dit toernooi, waarbij de beste schaatsenrijd(st)ers in de leeftijdscategorie 10 – 13 jaar uit heel
Nederland jaarlijks aan de start op ijsbaan Kardinge verschijnen, werd de afgelopen jaren
gesponsord door VPZ.
Door de verkoop van het bedrijf kwam er een einde aan de goede samenwerking met VPZ en
moest de vereniging op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De vereniging is heel erg blij dat
Total Ship Supply, gevestigd in de Eemshaven, bereid is gevonden het hoofdsponsorschap
over te nemen. Met de directie van het bedrijf is een meerjarig contract gesloten.

Total Ship Supply is een snel groeiende scheepvaartleverancier in de Eemshaven. Het bedrijf
levert een totaalpakket aan goederen en diensten aan schepen, variërend van
voedingsmiddelen en onderdelen tot monteurs en technici. Ook opslag van goederen kan bij
Total Ship Supply plaatsvinden. Total Ship Supply levert alle benodigdheden voor het schip
en haar bemanning.

Door het aantrekken van de nieuwe hoofdsponsor kan het Nederlands Pupillen Toernooi, wat
in de loop der jaren uitgegroeid is tot een nationaal kampioenschap, in de huidige vorm
blijven bestaan. Het is het toernooi waar jonge schaatstalenten hun krachten onderling meten.
In het verleden hebben al heel wat aankomende schaatstalenten om de prijzen gestreden,
waaronder Sven Kramer, Ireen Wust, Margot Boer, Annette Gerritsen, Jan Blokhuyzen en
Koen Verweij.

De KNSB heeft de inspanningen van de organiserende vereniging beloond met de Van
Helomaprijs 2009 als waardering voor de jaarlijkse organisatie van dit toernooi.

Kijk voor alle informatie over dit Total Ship Supply/NPT op: www.stveemsmond.nl.

VPZ NPT op Jeugdjournaal


Loppersum 7 februari 2010

Schaatstoppers aan de start op Kardinge tijdens het VPZ/NPT op 6 februari j.l.

Op zaterdag 6 februari j.l. streden jonge schaatsers in Groningen om in hun categorie de beste schaatser of schaatsster van Nederland te worden op het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen. Het is de enige wedstrijd  waarbij de beste pupillen in de leeftijdscategorie 10 t/m 13 jaar  uit geheel Nederland hun krachten tegen elkaar kunnen meten. Voor deze kinderen is het dan ook het toernooi waar het hele jaar naar toe wordt geleefd.
Per categorie (Pupillen A, B en C)  starten op uitnodiging de snelste rijders/ rijdsters van de  Nederlandse ijsbanen, aangevuld met de snelsten op de landelijke ranglijst van de KNSB. In totaal deden 168 deelnemers mee.  Ook dit jaar vielen er weer veel persoonlijke records. Maar liefst 158 persoonlijke records. Maarten van Oosterhout uit Eindhoven reed bij de jongens Pupillen A een toernooirecord op de 1000  meter van 1.27.97 sec.
De ambiance, inclusief de muzikale intermezzo’s, was prima en onder toeziend oog van het uit alle hoeken van Nederland toegestroomde publiek werden er ook nu weer geweldig tijden neergezet. Het liep dan ook gesmeerd en rond 19.30 uur waren alle prijzen uitgereikt door de voorzitter van het gewest Groningen, Ludi Bultena. STV Eemsmond kan dan ook terugzien op een geslaagd toernooi.
De winnaars in 2010 na 2 afstanden: Pupillen C meisjes: Isa Jansen (Egmond, 300m: 30,52, 500m: 49,29), Pupillen C jongens: Tjerk de boer (Weidum, 300m: 30,24, 500m: 48,48),  Pupillen B meisjes: Aafke Soest  (Heerenveen, 500m: 47,03, 700m: 1.05.41); Pupillen B jongens: Bas de Vries (Amersfoort, 500m 46,65,  700m 1.03.86); Pupillen A meisjes: Myron Koops (Borger, 500m: 44,84, 1000m 1.32.13); Pupillen A jongens: Maarten van Oosterhout (Eindhoven, 500m 44,25, 1000m 1.27.97).
Zeker is dat tussen de deelnemers een toekomstig schaatstalent rijdt. Zo eindigde Margot Boer drie jaar achter elkaar  als 1e en Annette Gerritsen als 3e.  Maar ook rijders die tijdens het NPT niet in de prijzen vielen zijn later toch ver gekomen als schaatsers. Voorbeelden hiervan zijn Sven Kramer en Jan Blokhuijsen.
Verder deden uit de regio Groningen mee: Jesse Hol (Eenum), Chris Huizinga (Feerwerd), Mark Nomden (Groningen), Kirsten Joustra (Groningen), Iris Antonissen (Groningen), Kirsten Koopmans (Groningen), Saskia Bruin (Uithuizen),Selena Lamain (Groningen), Mathijs Kuik (’t Zandt), Patrick Kuiper (Nieuwolda), Pieter van Velde (Kantens) en Haike Verbree (Noordhorn)
Kijk voor meer informatie over dit VPZ/NPT op: www.stveemsmond.nl.
Kijk voor foto’s van het VPZ/NPT 2010 op: www.NBits.nl.


Loppersum, 20 december 2009

PERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHT

STV Eemsmond ontvangt de “Van Helomaprijs” uit handen van Doekle Terpstra, voorzitter van de KNSB.

Afgelopen zaterdag 19 december j.l. heeft de voorzitter van Schaatstrainingsvereniging Eemsmond (een kleine schaatsvereniging uit Noord-oost  Groningen met circa 170 leden) samen met een van de initiatiefnemers van het eerste uur, Jan de Veen,  tijdens het bondscongres te Biddinghuizen uit handen van de voorzitter van de KNSB de “Van Helomaprijs” mogen ontvangen. Deze prijs is toegekend voor het jaarlijks organiseren van het enige landelijke pupillentoernooi. De prijs bestaat uit een wisselbeker en is vernoemd naar de eerste voorzitter van de KNSB in 1882, de heer Van Heloma.
De prijs is een onderscheiding voor een organisatie of vereniging die zich op bijzondere wijze voor de schaatssport heeft ingezet. Als vereniging zijn wij bijzonder trots dat we deze onderscheiding hebben ontvangen. Hiermee een erkenning van het VPZ/NPT, welk toernooi in de loop der jaren is uitgegroeid tot een officieus nationaal kampioenschap en georganiseerd en uitgevoerd wordt door enkel vrijwilligers.
Het toernooi is door de jaren heen gaan leven als een officieus nationaal kampioenschap, daar het de enige wedstrijd is waarbij de beste pupillen in de leeftijdscategorieën 10 t/m 13 jaar uit geheel Nederland hun krachten kunnen meten. Per categorie starten in deze invitatiewedstrijd de snelste vertegenwoordigers afkomstig van de veertien Nederlandse kunstijsbanen. Aangevuld met de snelste pupillen van de landelijke ranglijst van de KNSB (SARA), gecompleteerd met twee rijders/rijdsters van de organiserende “STV Eemsmond”, die allen moeten voldoen aan de gestelde limieten. Dit om er een sterk toernooi van te maken.
Het is een toernooi voor jonge talenten waarvan er een aantal in het verleden zijn uitgegroeid tot professioneel schaatser. Hierbij valt te denken aan bekende namen als Sven Kramer, Yuri Solinger, Foske Tamar van der Wal, Ireen Wust, Margot Boer, Koen Verweij en Stevin Hilbrands. Ook zij deden in het verleden mee aan dit Nederlands Pupillen Toernooi en bewaren hier nog goede herinneringen aan. Mede gezien het feit dat een aantal van hen nog steeds bereid zijn een voorwoord in het programmablad te schrijven of de prijsuitreiking te verzorgen.
Ook het komend jaar organiseert STV Eemsmond voor de 16e keer op 6 februari 2010 het VPZ/NPT op ijsbaan Kardinge te Groningen, waar de sterkste rijders en rijdsters van Nederland in de leeftijdscategorieën 10 t/m 13 jaar aan de start zullen verschijnen.

PERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHT

PERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHTPERSBERICHT


Schaatstoppers op VPZ/NPT op 24 januari j.l. in Groningen

maandag 26-1 2009
Op zaterdag 24 januari j.l. verschenen de snelste schaatsers jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 10 t/m 13 jaar aan de start op de ijsbaan “Kardinge” in Groningen op het officieus Nederlands Kampioenschap voor Pupillen. Het is de enige wedstrijd  waarbij de beste pupillen uit geheel Nederland hun krachten tegen elkaar kunnen meten. Voor de meesten is het dan ook het toernooi waar het hele jaar naar toe wordt geleefd.

Per categorie (Pupillen A, B en C)  starten op uitnodiging de snelste rijders/ rijdsters van de  Nederlandse ijsbanen, aangevuld met de snelsten op de landelijke ranglijst van de KNSB. In totaal deden 168 deelnemers mee.  Dit jaar werd er extreem snel gereden. Er sneuvelden maar liefst 244 persoonlijke records. Manon Dol bij de meisjes A reed zowel een toernooi- als een baanrecord op de 100 meter.

De ambiance, inclusief de muzikale intermezzo’s, was prima en onder toeziend oog van het uit alle hoeken van Nederland toegestroomde publiek werden er ook nu weer geweldig tijden neergezet. Het liep dan ook gesmeerd en rond 19.30 uur waren alle prijzen uitgereikt door de voorzitter van het gewest Groningen, Ludi Bultena. STV Eemsmond kan dan ook terugzien op een geslaagd toernooi.

De winnaars in 2009 na 2 afstanden: Pupillen C meisjes: Aafke Soest  (Heerenveen, 300m: 30,67, 500m: 49,16); Pupillen C jongens: Gerrie van Lingen (Twijzel, 300m: 29,99, 500m: 47,88); Pupillen B meisjes: Haike Verbree (Noordhorn 500m: 47,58, 700m 1.05,87); Pupillen B jongens: Pieter van Velde (Kantens, 500m 44,83,  700m 1.03.50); Pupillen A meisjes: Manon Dol (Hoorn: 500m: 44,89, 1000m 1.29.50); Pupillen A jongens: Wesly Dijs (Soest, 500m 44,49, 1000m 1.28,43).
Zeker is dat tussen de deelnemers een toekomstig schaatstalent rijdt. Zo eindigde Margot Boer drie jaar achter elkaar  als 1e en Annette Gerritsen als 3e.  Maar ook rijders die tijdens het NPT niet in de prijzen vielen zijn later toch ver gekomen als schaatsers. Voorbeelden hiervan zijn Sven Kramer en Ireen Wust.

Zie voor alle verdere uitslagen en foto’s : www.stveemsmond.nl

Verder deden uit de regio Groningen mee: Celine de Boer, (Sappemeer), Rutger Brandsma (Appingedam), Aveline Hylkema (Zuidwolde), Jesse Hol (Eenum), Marieke Verschure (Ten Post), Emma Viel (Groningen), Aniek Sikma (Dokkum), Chris Huizinga (Feerwerd), Mark Nomden (Groningen), Jonas Glas (Buitenpost), Selena Lamain (Groningen) Sil Faber (Ureterp), Pieter van Velde (Kantens), Haike Verbree (Noordhorn) en Machiel Tiessens (Zuidhorn). Kijk voor meer informatie over dit VPZ/NPT op: www.stveemsmond.nl.


Kijk voor foto’s van het VPZ/NPT 2009 op: www.NBits.nl

Namens STV Eemsmond,
Gea Buikema, bestuurslid PR, e-mail:
stveemsmond@gmail.com

Artikel: Gronings schaatssucces op pupillentoernooi – Groningen – Dagblad van het Noorden
http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/groningen/article4301284.ece/Gronings_schaatssucces_op_pupillentoernooi